Haziran 8, 2025

Yozgat’ta İmece Adabı Yufka Üretimiyle Kültürel Miras Yaşatılıyor

Yozgat'ın Gümüşdiğin Köyü'nde bayanlar, imece yöntemiyle yufka ekmek yaparak hem kültürel mirası yaşatıyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Klasik metotlarla hazırlanan yufka ekmekler, dayanışma ve komşuluk bağlarını güçlendiren bir aktivite olarak öne çıkıyor.

Yozgat’ta imece yöntemi yufka açan bayanlar hem kültürel mirası yaşatıyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

“Eşimizle, dostumuzla yardımlaşarak ekmek yaparız”

Köy sakinlerinden Saniye Aslan, “Komşularımızla yardımlaşarak ekmek yapıyoruz. Buraya yardım etmeye geldim. Eşimizle dostumuzla her vakit bu türlü yardımlaşırız biz. Kendi işimizi kendimiz görürüz. Her vakit fırından ekmek gelmediği için köye ulaşım güç olduğu için yufka ekmek yaparız. Kendi ekmeğimizi kendimiz yaparız. Artık yaz ekmeği yaparız. Güz aylarında da kış ekmeği ederiz” dedi.

Lütfiye Akarsu ise “Komşularımızla yardımlaşarak ekmek yapıyoruz. Kışlık yedik, yazlık yiyeceğimizi yapıyoruz. Katmer, gözleme, yufka yapıyoruz, yiyeceğiz. Yardımlaşma adabı yapıp yiyoruz. Bu formda kendimizi yönetim ediyoruz” halinde konuştu. – YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

About The Author