Yozgatlı bayanların imece adabı yufka ekmek mesaisi başladı
YOZGAT – Yozgat’ta mutfakların vazgeçilmezi olan yufka ekmekler imece yoluyla yapılan klâsik tekniklerle hazırlanıyor.
“Eşimizle, dostumuzla yardımlaşarak ekmek yaparız”
Köy sakinlerinden Saniye Aslan, “Komşularımızla yardımlaşarak ekmek yapıyoruz. Buraya yardım etmeye geldim. Eşimizle dostumuzla her vakit bu türlü yardımlaşırız biz. Kendi işimizi kendimiz görürüz. Her vakit fırından ekmek gelmediği için, köye ulaşım güç olduğu için yufka ekmek yaparız. Kendi ekmeğimizi kendimiz yaparız. Artık yaz ekmeği yaparız. Güz aylarında da kış ekmeği ederiz” dedi.
Lütfiye Akarsu ise, “Komşularımızla yardımlaşarak ekmek yapıyoruz. Kışlık yedik, yazlık yiyeceğimizi yapıyoruz. Katmer, gözleme, yufka yapıyoruz, yiyeceğiz. Yardımlaşma tarzı yapıp yiyoruz. Bu biçimde kendimizi yönetim ediyoruz” şeklinde konuştu.
More Stories
Kayseri Jandarma, Kurban Bayramı Trafik Önlemlerini Denetledi
Kayseri’de Trafik Kazası: 8 Yaralı
Kayseri’de Trafik Kazası: 8 Yaralı