Haziran 19, 2025

Kayseri Esnafı Gurbetçileri Bekliyor: Pastırma ve Sucuk Satışları Artacak

Kayseri'de pastırma ve sucuk üretimiyle ünlü esnaf, yaz aylarında kente gelen gurbetçilerin satışları artırmasını bekliyor. Esnaf, Avrupa'dan gelen gurbetçilerin hem ekonomik katkı sağladığını hem de kente can suyu olduğunu tabir ediyor.

YÖRESEL lezzeti pastırma ve sucuk üretimiyle ünlü Kayseri’de esnaf, yaz aylarında kente gelen gurbetçileri bekliyor.

Kentte pastırma ve sucuk bilhassa yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların çekiyor. Her yıl temmuz ve ağustos aylarında gurbetçi yoğunluğu yaşayan esnaf, hazırlıklarını tamamladı. Talebin bilhassa Almanya, Fransa ve Hollanda’dan gelen gurbetçilerden oluştuğu belirtiliyor. Kent merkezinde pastırma satışı yapan esnaf Mustafa Tokluman, “Şu an bütün Türkiye’de, iğneden ipliğe bütün ticarethanelerin beklediği bir gerçek var. O da gurbetçi dediğimiz, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın gelmesi. Bu her sene olmakla bir arada, bu sene daha hızlı bekliyoruz. Zira sakin geçen bir vakit dilimi oldu. Gurbetçinin Türkiye’ye gelmesi bizi çok memnun ediyor” dedi.

‘CAN SUYU OLUYORLAR’

Pastırmacı Sado Gürbüz ise “Gurbetçiler geldiği vakit Kayseri’mize, Türkiye’mize bir can suyu oluyorlar. Zira ülkeye hem para giriyor, avro ve dolar olarak girdiği için de katkıları oluyor. Allah onlardan bin kez razı olsun” diye konuştu. Pastırma ve sucuğun fiyatına değinen Gürbüz, “Sırt dediğimiz pastırma şu an 1850, antrikot pastırma 2200 lira. But kısmı pastırma da 1400 lira bazında gidiyor. Etin kısmına nazaran, sırtla bonfile birebir değildir yahut but kısmıyla sırt bir değildir. Sucuklarda 630, 790, 930 lira fiyatlarında şu an” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / İktisat

About The Author