Haziran 8, 2025

Yozgat’ta Bayanlar İmece Adabı Yufka Ekmeği Hazırlıyor

Yozgat'ın Gümüşdiğin Köyü'nde bayanlar, imece yöntemiyle yufka ekmek yaparak hem kültürel mirası yaşatıyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor. Bu gelenek, komşuluk bağlarını güçlendirirken, bayanların bir ortaya gelerek toplumsallaşmalarına imkan tanıyor.

Yozgatlı bayanların imece adabı yufka ekmek mesaisi başladı

YOZGAT – Yozgat’ta mutfakların vazgeçilmezi olan yufka ekmekler imece yoluyla yapılan klâsik tekniklerle hazırlanıyor.

“Eşimizle, dostumuzla yardımlaşarak ekmek yaparız”

Köy sakinlerinden Saniye Aslan, “Komşularımızla yardımlaşarak ekmek yapıyoruz. Buraya yardım etmeye geldim. Eşimizle dostumuzla her vakit bu türlü yardımlaşırız biz. Kendi işimizi kendimiz görürüz. Her vakit fırından ekmek gelmediği için, köye ulaşım güç olduğu için yufka ekmek yaparız. Kendi ekmeğimizi kendimiz yaparız. Artık yaz ekmeği yaparız. Güz aylarında da kış ekmeği ederiz” dedi.

Lütfiye Akarsu ise, “Komşularımızla yardımlaşarak ekmek yapıyoruz. Kışlık yedik, yazlık yiyeceğimizi yapıyoruz. Katmer, gözleme, yufka yapıyoruz, yiyeceğiz. Yardımlaşma tarzı yapıp yiyoruz. Bu biçimde kendimizi yönetim ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MESUT SÜZENER – Genel

About The Author